Auta Ukrainaa

Vasco auttaa sodan uhreja Ukrainassa

Ukrainan kansaa kohtaa käsittämätön tragedia: heidän on täytynyt jättää kotinsa Venäjän sotilaallisen hyökkäyksen takia. Monet ihmiset ovat kriisin alusta lähtien kysyneet itseltään, miten Ukrainaa voitaisiin auttaa.

Me Vascolla olemme ylpeitä avustustyöstämme Ukrainan sotaa pakenevien ihmisten hyväksi. Olemme olleet mukana luomassa ensihoitoryhmää ja lainanneet elektronisia käännöskoneita auttaaksemme pakolaisia ja tukeaksemme säätiöitä.

Sota on helvettiä. Meidän kaikkien pitäisi tehdä parhaamme, jotta ukrainalaiset pakolaiset tuntisivat oman kodin lämpöä ja turvallisuutta, joista he joutuivat luopumaan. Siksi ryhdyimme erilaisiin toimiin auttaaksemme näitä ihmisiä tuntemaan olonsa mahdollisimman kotoisaksi.

Näin olemme auttaneet Ukrainaa

Mukana Ukrainan toiminnoissa

Heti Ukrainan sodan alettua tarjosimme kielikoneitamme maksutta sairaaloille sekä erilaisille organisaatioille, jotka tarvitsivat ukrainankielistä kääntäjää.

Lainasimme lähes 500 Vasco Translator -laitetta yli 200 organisaatiolle Puolassa, Romaniassa, Espanjassa, Slovakiassa ja Portugalissa. Se on mahdollistanut ukrainankielisiä ääni-, kuva-, teksti- sekä ryhmäkeskustelujen käännöksiä.

Lisäksi Vasco Translator -laitteita on käytetty 12 suuressa sairaalassa Puolassa.

Laitteemme ovat auttaneet myös päiväkodeissa sekä kansalaisjärjestöissä, jotka auttavat pakolaisia eri tavoin. Niitä on käytetty urheilu- ja kulttuuritoiminnassa, työpajojen järjestämiseen sekä lääkinnällisen avun tarjoamiseen.

Yhteistyö pakolaisia auttavien järjestöjen ja säätiöiden kanssa

Ukrainan auttamiseksi olemme tehneet yhteistyötä eri puolilla Eurooppaa toimivien järjestöjen kanssa, jotka ovat tarjonneet apua pakolaisille.

Olemme esimerkiksi tehneet yhteistyötä Minority Rights Group Internationalin kanssa. Sillä on pääkonttori Lontoossa ja toimistot Budapestissa sekä Kampalassa. Kyseessä on kansainvälinen järjestö, jonka tavoitteena on suojella etnisten, kansallisten, uskonnollisten ja kielellisten vähemmistöjen ihmisoikeuksia.

Säätiö sai 25 Vasco Translator M3 -laitetta, jotka otettiin käyttöön syksyllä 2022.

Yksi tukemistamme pelastussäätiöistä oli myös Fundacja Ocalenie.

Sen tavoitteena on auttaa pakolaisia rakentamaan uutta elämää Puolassa tukemalla heitä kotoutumisessa ja yksilöllisessä kehityksessä.

Koska Fundacja Ocalenie tarvitsi ukrainankielisen kääntäjän, lähetimme sille kolme Vasco-laitetta, joiden avulla se voi kommunikoida tehokkaasti Ukrainan sodan uhrien kanssa.

Olemme tehneet yhteistyötä myös voittoa tavoittelemattoman Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület -järjestön kanssa, jonka päätavoitteena on lisätä Budapestin väestön turvallisuutta. Lisäksi kääntäjämme ovat tukeneet romanialaista voittoa tavoittelematonta järjestöä nimeltä Fundația Inocenți București, joka tarjoaa monenlaista apua lapsille.

Myös Espanjan Punainen Risti sai meiltä käännöskoneen.

Näiden lisäksi olemme tehneet yhteistyötä eri sairaaloiden, kuten Východoslovenský onkologický ústavin (Itä-Slovakian onkologian instituutti) kanssa Košicessa, Slovakiassa – sekä hallinnollisten elimien, kuten Košicen piiritoimiston, kanssa.

Tukea työnhakuun

Muutama päivä Ukrainan sodan alkamisen jälkeen loimme ja ylläpidimme Facebook-ryhmää, joka auttoi pakolaisia löytämään töitä ja majoitusta Puolasta.

Jokainen meistä on myös erikseen auttanut Venäjän hyökkäystä pakenevia ihmisiä.

Majoitimme ukrainalaisia pakolaisia omissa kodeissamme, minkä lisäksi järjestimme varainkeräyksiä sekä tarjosimme kuljetuksia Puolan ja Ukrainan rajalta.

PMM Vasco Emergency Team

Suunnittelimme yhdessä Polish Medical Missionin kanssa PMM Vasco Emergency Team -pelastusryhmän perustamista. Sen tavoitteena on auttaa luonnonkatastrofien ja humanitaaristen kriisien uhreja ympäri maailmaa.

Sodan syttyminen nopeutti ryhmän perustamista. Aluksi PMM Vasco Emergency Team keskittyi auttamaan Ukrainan sotaa pakenevia ihmisiä.

Aloitimme myös erityisen varainkeruun Yhdysvalloissa tukeaksemme PMM Vascon Emergency Teamin perustamista. Päätimme lahjoittaa jokaisen ostetun kääntäjän tuotoista 10 dollaria ryhmän tukemiseen.

Yhteistyö Drohobytšin sairaalan kanssa Ukrainassa

Lisäksi teemme yhteistyötä Drohobytšin sairaalan kanssa toimittamalla lääkinnällisiä laitteita, lääkkeitä, sairaalasänkyjä ja muuta.

Toimitimme yli 20 tonnia varusteita (patjoja, vaunuja, paareja ja muuta), lääkkeitä sekä elintarvikkeita yhteensä yli 2 miljoonan zlotyn arvosta.

Drohobytšin sairaalan terveydenhuollon ammattilaisten auttamiseksi PMM Vasco Emergency Team toimitti laitokselle myös nykyaikaisen kenttäambulanssin.

Autetaan Ukrainaa joka päivä ja jaetaan ystävällisyyttä eteenpäin, niin saamme sitä takaisin!