PMM Vasco Emergency Team

PMM Vasco Emergency Team -ryhmän syntyminen

Maaliskuussa 2022 Vasco ja Polish Medical Mission yhdistivät voimansa ja käynnistivät PMM Vasco Emergency Team -ryhmän. Sen päätarkoituksena on saapua luonnonkatastrofin tai humanitaarisen kriisin kohteisiin 24–48 tunnin kuluessa.

Tämä hanke sai alkunsa Vascon yhdistäessä voimansa Polish Medical Missionin kanssa. Jälkimmäinen tunnetaan 23 vuoden kokemuksestaan lääkinnällisen avun tarjoamisessa ympäri maailmaa. Tämä käy hyvin yhteen Vascon kanssa, sillä tehtävämme on auttaa ihmisiä kommunikoimaan ja murtamaan kielimuurit.

Mikä merkittävämpää on se, että toimitusjohtajamme Maciej Góralski on koulutukseltaan ensihoitaja, jolla on ammattikokemusta kyseiseltä alalta. Hän halusi auttaa lääkinnällistä apua tarvitsevia ihmisiä, mistä syystä Vasco aloitti yhteistyön Polish Medical Missionin kanssa.

Tavoitteemme

Näin Maciej kuvailee ryhmän syntyä ja tavoitteita:

”Vasco tukee kehittyvää ryhmää organisaation ja pelastustoimien suunnittelun saralla sekä varusteiden/lääkkeiden varastoinnissa ja hankinnassa. Lisäksi edistämme joukkueen toimintaa paikallisesti ja maailmanlaajuisesti, mukaan lukien varainhankinnan suunnittelu ja toteutus. Lisäksi aiomme rahoittaa ryhmän koulutusta – niin ammatillisen kehittymisen puitteissa kuin operaation turvallisuuden periaatteiden, biologisten uhkien ja terrorismin uhkien sekä hätätilalääketieteen, trooppisen lääketieteen ja matkalääketieteen valittujen näkökohtien osalta.”

Mikä on PMM Vasco Emergency Team -ryhmä?

Olemme perustaneet PMM Vasco Emergency Team -ryhmän, jonka päätehtävänä on auttaa luonnonkatastrofien ja humanitaaristen kriisien uhreja silloin, kun paikalliset viranomaiset eivät pysty toimimaan ajoissa.

Ryhmä koostuu ammattitaitoisista henkilöistä, joilla on käytössään omaa logistiikkaa ja kalustoa. Lääkintähenkilöstö jatkokehittää taitojaan ja pätevyyksiään osallistumalla sekä lääkinnällisiin että ei-lääketieteellisiin koulutuksiin.

Lisäksi Maailman terveysjärjestö on akkreditoimassa ryhmää.

Kuinka ryhmä toimii?

Yhdessä Polish Medical Missionin kanssa pyrimme pitämään mielemme ja sydämemme avoimina ja löytämään jatkuvasti uusia tapoja auttaa ihmisiä. Juuri tästä syystä PMM Vasco Emergency Team on perustettu; haluamme viedä missiotamme pidemmälle.

Vasco rahoittaa ryhmän koulutusta, sillä haluamme varmistaa ryhmän jäsenten pätevyyden kohdata päivittäisiä haasteita lääkinnällisten operaatioiden aikana. Lisäksi Polish Medical Mission jakaa laajan asiantuntemuksensa joukkueen kanssa, jotta se on valmistautunut tehtäviin parhaalla mahdollisella tavalla.

Mainittujen tavoitteiden lisäksi joukkue vaikuttaa ympäröivään maailmaan. Se jakaa asiantuntemustaan paikallisten terveydenhuoltoviranomaisten kanssa Ukrainassa, Jordaniassa ja Irakissa.

Tavoitteenamme on muodostaa ryhmä positiivisia, motivoituneita ja sosiaalisia ihmisiä, jotka haluavat auttaa muita. Uskomme vilpittömästi, että yhdessä voimme tuoda pikaista apua sinne, missä viranomaiset eivät pysty toimimaan.