Apua Quinnipiacin yliopistolle

Vasco Translator -laitteita Quinnipiacin yliopiston opiskelijoille

Aloitimme yhteistyön Quinnipiacin yliopiston (Hamden, Yhdysvallat) kanssa Student Consulting Project -hankkeen yhteydessä. Sen tavoitteena oli helpottaa viestintää kansainvälisten opiskelijoiden ja akateemisten organisaatioiden välillä.

Koska kyseinen aloite on läheinen missiollemme, päätimme tukea sitä lähettämällä yliopistolle Vasco Translator M3 -laitteita.

Kansainvälisten opiskelijoiden haasteet

Ulkomaalaiset opiskelijat kohtaavat monenlaisia haasteita opiskellessaan Yhdysvalloissa. Heidän on ehkä opeteltava uusi kieli, totuttava uuteen kulttuuriin sekä hankittava ystäviä tutusta ympäristöstä poikkeavassa yhteisössä. Kaikki tämä samalla, kun he yrittävät saavuttaa koulutustavoitteitaan.

Koska Quinnipiacin yliopisto ymmärtää tämän hyvin, se päätti ryhtyä lisätoimiin helpottaakseen yhteydenpitoa ulkomaalaisten opiskelijoiden ja heidän perheidensä kanssa.

Miten Vasco Translator auttoi?

Sekä opettajat että opiskelijat käyttivät äänikääntäjäämme keskinäiseen kommunikointiin. Lisäksi opiskelijat käyttivät kuvakääntäjää ymmärtääkseen paremmin ympäristöään ja lukeakseen opetusmateriaaleja luennoilla.

Tämä osoittautui erityisen hyödylliseksi eri kirjoitusjärjestelmiin tottuneille opiskelijoille, esimerkiksi arabiankielisille opiskelijoille.

Yhteistyö

Vasco Translatorit tukivat kahta koulua: yhtä Hamdenissa ja toista New Heavenissa. Yhteistyö kesti kolme lukukautta, vuoden 2021 kolmannesta vuosineljänneksestä kevään 2022 loppuun. Sekä oppilaiden että opettajien antama palaute oli erittäin myönteistä.

”Osa opiskelijoista huomasi myös, että vaikka saatavilla oli muita käännössovelluksia, he eivät olleet kovinkaan innokkaita käyttämään omia älypuhelimiaan ja pitelemään sitä vuorotellen keskustelukumppanin kanssa (mikä on toisinaan tarpeen). Jotkut myös huomasivat, että laite ei ole ainoastaan loistava kääntäjäkone, vaan siitä voi olla myös paljon apua vieraiden kielten oppimisessa”, lisäsi professori Gedeon Werner Qunnipiacin yliopistosta.

Opettajat korostivat laitteidemme hyödyllisyyttä keskusteluissaan vanhempien kanssa, ja oppilaat kehuivat Vasco Translatorin helppokäyttöisyyttä.

Mitä seuraavaksi?

Toivomme voivamme osallistua Quinnipiacin yliopiston tuleviin hankkeisiin. Sen pyrkimykset helpottaa yhteydenpitoa kansainvälisten opiskelijoiden kanssa on erittäin lähellä omaa missiotamme.

Kun murramme kielimuurit oppilaiden ja opettajien väliltä, teemme oppimisesta helpompaa kaikille.